Gubbalåda

Passar bra till vickning eller huvudrätt.

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st
Gubbalåda

Ingredienser

4 kokta kalla potatisar, ca 300 g
1 gul lök
Smör
2 hårdkokta ägg
1/2 dl finhackad persilja
1 burk anjovisfiléer, 125 g med spad, ca 2 msk
2 dl vispgrädde
2 dl riven lagrad ost, t ex Svecia

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader.

Skala potatis och lök. Skär potatisen i tunna skivor och lägg dem i en ugnssäker form.

Skiva löken. Fräs den i smör i en stekpanna tills den blir mjuk.

Skala och hacka äggen.

Lägg löken över potatisen. Strö över ägg och persilja. Lägg på anjovisfiléerna. Tillsätt anjovisspadet och grädden. Strö över den rivna osten.

Grädda i ugnen ca 15 minuter.

Servera med bröd , smör och ost.
Visningar:
4139
Sparat:
83

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE SÖKNINGAR