Gubbröra

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 ägg
2 gula lökar
1 burk ansjovis 125-150 gr
1 rejäl klick smör
1/2 dl hackad gräslök
1/2 dl hackad persilja
1/2 dl hackad dill
1 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
smaka av med salt och svartpeppar

Gör så här

Koka äggen i ca 10 minuter (hårdkokta). Skala och hacka äggen. Skala och hacka även löken. Sautera den i smöret i en kastrull tills den är gyllene och genomskinlig. Blanda sedan i den avrunna och grovt hackade anjovisen samt mjölet. Häll sedan i grädden.
Rör om och hetta upp i några minuter och smaka av med peppar och salt. Precis innan serveringen, strö i örterna (så dom inte tappar sin gröna färg). Servera sedan på några bitar av det hemlagade brödet.
Visningar:
1163
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

Gubbröra recept
Tunnbrödsrulle ..
över 2 månader
Gubbröra, somma..
över 2 månader
Kryddig gubbrör
av ros
över 2 månader
Den Gyldene Fre
av MrsC
över 2 månader
Gubbröra  LCHF
över 2 månader
Mild gubbröra p
av MrsC
över 2 månader