Gudruns Gröna Paj

Lämnar ingen oberörd

Betyg (4 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

BOTTEN:
150 g margarin eller smör
3 dl vetemjöl
3 msk vatten

FYLLNING:
250 g broccoli
500 g spenat
1 stor purjolök
1 knippa persilja
1 - 2 vitlöksklyftor
3 ägg
2 dl mjölk
2 dl grädde
4 - 5 dl riven ost med fyllig smak
salt
peppar

Gör så här

Blanda samman ingredienserna till pajdegen till bottnen.
Ansa och skölj broccolin. Koka broccolin knappt mjuk
i lättsaltat vatten. Låt den rinna av väl. Skär den i
bitar. Ansa spenaten och förväll den några minuter
i lättsaltat vatten. Låt den rinna av riktigt väl.

Skölj purjolöken och skiva den. Fräs purjolöken lätt
i matfett. Tillsätt spenaten och pressad vitlök.
Kavla ut pajdegen. Klä botten och kanter på en liten
långpanna, ca 20x30 cm. Lägg en aluminiumfolieremsa
utefter kanten. Grädda pajskalet ca 10 min. i 200 grader.

Ta bort folieremsan. Lägg ett lager ost i botten påpajen därefter broccoli, den frästa blandningen och hackad
persilja. Vispa samman äggen med mjölken. Tillsätt
eventuellt lite salt och peppar. Bred resten av osten
över grönsakerna. Häll på äggstanningen.
Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.

VARIATION Byt ut den färska broccolin och spenaten
mot motsvarande mängd djupfryst.

Jag serverade pizzasallad till KANON
Visningar:
3382
Sparat:
111

LIKNANDE RECEPT

Paj recept
Fantastisk räkp..
över 2 månader
Gudomlig köttfä
över 2 månader
Fläskfilé i for..
över 2 månader
Tacolåda LCHF
över 2 månader
Kickis knäckiga
över 2 månader
LCHF- Ägg- och
över 2 månader