Gudruns Semlor

Blir porösa och luftiga bullar

Betyg (0 röster)
Antal personer
5 st

Ingredienser

25 g jäst
75 g smör
3 dl mjölk
1 krm salt
3 msk socker
1 ägg
1 l Vetemjöl
2 tsk bakpulver

Gör så här

Blanda allt som en vanlig bulldeg , låt jäsa i 30 min.
Baka ut till runda bullar som ska jäsa i 30 min.
Grädda 5-10 min i 250 g.
Skär lock av bullen och gröp ur innanmätet som du blandar med mandelmassa och lite mjölk för att få det smidigt.
Lägg tillbaka i hålet och lägg på vispad grädde och locket.
Pudra florsocker över.
Visningar:
2122
Sparat:
27

LIKNANDE RECEPT

Semlor recept
Riktigt smarrig..
över 2 månader
Klassiska semlo
över 2 månader
Semlor ā la muf..
över 2 månader
Semlor med kese
av tina62
över 2 månader
Mini semlor
över 2 månader
Långa semlor
av MrsC
över 2 månader