Gula rutor

Dessa kakor är de första mina barn frågar efter när de kommer på besök. Riktigt smarriga även halvfrysta.
Fördelen är att det blir många då de bakas i långpannan.

Betyg (68 röster)
Antal personer
30 - 35
Gula rutor

Ingredienser

Botten:
4 ägg
4 dl strösocker
5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2,5 dl vatten, varmt

Glasyr:
200 g smör, smält
2,5 dl strösocker
2 äggulor
4 msk vaniljsocker

Garnering:
1,5 dl kokosflingor

Gör så här

Klä en långpanna med bakplåtspapper eller smörj den med margarin.

Botten:
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och tillsätt det i äggsmeten. Rör om.
Tillsätt det varma vattnet (kokat och svalnat något) under omrörning.

Grädda i 175 grader i ca 15 minuter, prova med sticka. Låt svalna.

Glasyr:
Smält smöret, tillsätt socker, äggulor och vaniljsocker under omrörning. (4 msk vaniljsocker kan låta mycket men det behövs alltihop) Låt småsjuda en liten stund under omrörning då det ska smaka lite kolaaktigt samt att sockret måste smälta.

Bred glasyren på den kalla kakan. Glasyren är ganska lös men stelnar när den blir kall. Strö över med kokos. Låt kakan stå kallt. Skär sedan i rutor.
Visningar:
32053
Sparat:
1607

LIKNANDE RECEPT

Köttfärslimpa m
av LEDIVO
över 2 månader
Gudomlig köttfä
över 2 månader
Lax a´la Ankar
över 2 månader
Bröd i långpann
av FlyMe
över 2 månader
Piroger med köt
av jimboz
över 2 månader
Tacogratäng med
av zonale
över 2 månader