Gulasch

"Långkok" som lagar sig själv i ugnen medan man gör något annat.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

600 gram nötkött ex fransyska, högrev
5 st gula lökar
2 st vitlöksklyftor
3 msk smör alt. olja/smör att bryna köttet i
1 msk paprikapulver
1 tsk salt
1 st lagerblad
0,5 tsk hel kummin
1 tsk mejram
1 tsk Timjan
1 dl tomatpure
1 st köttbuljongstärning/köttfond motsvarande mängd
4 dl vatten
1 st röd chilifrukt, finhackad (mitt eget tillägg för att få mer sting)

Gör så här

1. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Skär köttet i 1 cm stora tärningar. Skala och hacka lök och vitlök.
2. 2. Bryn köttet i hälften av fettet,lägg över i en gryta som tål ugnsvärme.Fräs lök, vitlök i resten av fettet tills löken får fin guldgul färg.
3. 3. Blanda löken med köttet, tillsätt paprikapulver och chilifrukt. Fräs i grytan på spisen en stund. 4. Tillsätt övriga ingredienser,koka upp under omrörning.
4. 5. Ställ grytan i ugnen 1-1,5 tim. 6. Ta ut grytan, rör om, smaka av. Tillsätt ev salt, peppar efter smak.
5. Servera med ris, potatis, couscous och grönsaker som broccoli, harricot verts
Visningar:
3617
Sparat:
51

LIKNANDE RECEPT

Gulasch recept
Gulaschsoppa me..
över 2 månader
Ungersk gulasch..
över 2 månader
Gulaschsoppa
över 2 månader
Tinas gulaschso
av leek70
över 2 månader
Mustig gulasch
av UllaC
över 2 månader