Gulasch gryta

En god gryta som värmer i höstmörkret

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Ca 500g nötgrytbitar, fransyska eller högrev
3 gula lökar
2 morötter
1 grön paprika
smör eller margarin
2 vitlöksklyftor
3 tsk paprikapulver
3 dl buljong (tärning)
1 tsk salt
1/2 kryddmått cayennpeppar
1 burk tomater ca 400g krossade tomater går också utmärkt
1/2 dl tomatpuré
2 dl grädde eller gräddfil

Gör så här

Skär köttet i tärningar.
Skala och skiva löken och morötterna.
tag ut kärnhuset på¨paprikan och skär den i strimlor.
Fräs först löken i lite fett i en gryta.
Tillsätt morötterna, paprikastrimlorna och de krossade vitlöksklyftorna.
Låt det fräsa tillsamans några minuter under omrörning.
Blanda ner paprikapulvret.
Bryn köttet i en stekpanna och lägg ner det i grytan.
Tillsätt buljong, salt, peppar, burktomaterna med spad och tomatpurén.
Låt grytan koka på svag värme tills köttet är mört, ca 1 - 1,5 tim.
Blanda ner grädden eller gräddfilen precis före serveringen.

Servera med ris eller potatis.
Visningar:
6229
Sparat:
218

LIKNANDE RECEPT

Gulasch recept
Gulaschsoppa me..
över 2 månader
Ungersk gulasch..
över 2 månader
Gulaschsoppa
över 2 månader
Tinas gulaschso
av leek70
över 2 månader
Mustig gulasch
av UllaC
över 2 månader