Gulasch på fläskkött

Hela familjen kommer att låta sig väl smaka; mört fläskkött som har fått puttra länge på spisen tillsammans med kryddiga grönsaker.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

800 g fläskben
3 gula lökar
1 vitlöksklyfta
500 g surkål
2 msk smör eller margarin
Salt
peppar
Strösocker
1 tsk kumminfrön
1 msk paprikapulver
2 tsk tomatpuré
1 dl torrt vitt vin
1 röd paprika
Ev 1 dl gräddfil

Gör så här

Skär köttet i portionsstora bitar. Skala och hacka lök och vitlök fint. Dela kålen med två gafflar så att den blir fluffig.

Smält matfettet i en stor gryta. Bryn köttet kraftigt och ta upp det från grytan. Lägg i lök och vitlök och fräs tills löken är mjuk. Tillsätt kålen och krydda med salt, peppar, kummin, paprikapulver och en nypa socker.

Lägg ner köttet i grytan och blanda ner tomatpuré, buljong och vin. Täck över med lock. Sätt ner värmen och låt det sjuda i ca 1½ timma tills köttet är mört och färdigt.

Ansa och hacka paprikan och blanda ner den. Låt sjuda ytterligare 5 minuter med potatis och gräddfil.
Visningar:
3542
Sparat:
9

LIKNANDE RECEPT

Gulasch recept
Gulaschsoppa me..
över 2 månader
Ungersk gulasch..
över 2 månader
Gulaschsoppa
över 2 månader
Tinas gulaschso
av leek70
över 2 månader
Mustig gulasch
av UllaC
över 2 månader