Gullis Ugnsstekta Revbenspjäll

Min 85 åriga mammas traditionella revbensspjäll:

Som alltid finns på julbordet.

Betyg (3 röster)
Antal personer
8 st
Gullis Ugnsstekta Revbenspjäll

Ingredienser

2 kg , revben
salt
vitpeppar
1 krm ingefära
( 1 krm salvia)
3 äpplen i klyftor
10 katrinplommon
1 msk margarin
3 dl köttbuljong (tärning eller skinkspad)

Gör så här

Knäck benen och gnid in köttet med kryddorna.
Lägg äppelklyftorna och kartinplommonen i smord långpanna.
Lägg köttet på frukten med den feta sidan upp.
Stek r-benen utan ösning och spädning i medelgod ugnsvärmevärme, 175 grader
tills köttet är mört.
Tag upp köttet.
Vispa ur långpannan med buljongen och smaka av skyn, red av till sås.
Servera r-benen varmt eller kallt med äppelmos, katrinplommon, rödkål, brunkål eller brysselkål.
Visningar:
11592
Sparat:
105

LIKNANDE RECEPT

Revbenspjäll recept
6 timmars revbe..
över 2 månader
Riktigt kladdig..
av MrsC
över 2 månader
Revbenspjäll i
av ros
över 2 månader
Revbensspjäll
av MrsC
över 2 månader
Revbenspjäll i
av ros
över 2 månader
Leilas godaste ..
av jan-q
över 2 månader