Gulyásleves (Gulas soppa)

Ungersk nationalrätt nr 1. Ska bli mer som en gryta fast den kallas soppa.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 1/2 kg kalv eller oxkött
2 medelstora lökar
1 msk solrosolja
2 krm salt
1 krm paprikapulver
1 dl vatten
3 tomater
1 grön paprika
1 röd paprika
3 krm kummin
2 krm svart peppar
5-6 potatisar
1 l. köttbuljong

Gör så här

Tärna köttet i grytbitar. Hacka och fräs löken i oljan. Tillsätt en nypa salt och paprikapulver. Rör om. Häll direkt på vattnet och låt puttra under lock. Under tiden skalar du tomaterna och hackar den gröna och röda paprikan. Krydda med hela kummin, peppar, paprikapulver och salt. Skala och skär potatisen i klyftor eller små tärningar som blandas med köttbuljongen i grytan. Koka cirka 20 min.
Visningar:
2884
Sparat:
40

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.