Gunnars falukorvsgratäng i ugn

En rätt som i princip bygger på vanlig ugnsstekt falukorv men på ett annat sätt. Det blir inte så torrt utan mer som en gratäng. Riktigt gott och omtyckt av dem som provat den.

Betyg (34 röster)
Antal personer
4 st
Gunnars falukorvsgratäng i ugn

Ingredienser

Falukorv efter hur många ni är
2-4 tomater
2-3 lökar
Potatis
Senap
Ketchup
5 dl crème fraiche eller gräddfil
Några msk majonnäs
En skvätt mjölk
Riven ost

Gör så här

Skiva potatisen i tjocka skivor och koka dem först. Se till att de inte blir överkokta, hellre lite för hårda.

Medan potatisen kokar kan man förbereda det övriga. Skiva upp falukorven, lökarna och tomaterna.
Riv ost.

Blanda ihop creme fraiche med lite majonäs och tillsätt en liten skvätt mjölk för att göra den lite tunnare, inte "rinnig" men lite tunnare, efter tycke och smak så klart.

Smörj en djup ganska stor glasform.

Nu är det bara att blanda. Jag brukar varva alltsammans tills jag fyllt formen. Glöm inte att alla ingredienserna skall finnas rakt igenom det hela, inklusive ost, senap, ketchup och crème fraiche.

Sätt i ugnen på ca 200 grader i 30-45 minuter beroende på, det är en smaksak, jag föredrar att låta den stå lite längre.
Visningar:
60141
Sparat:
1679

LIKNANDE RECEPT

Falukorvsgratän
av Biila
över 2 månader
Falukorvsgratän
av Lilloo
över 2 månader
Falukorvsgratän
över 2 månader
falukorvsgratän
över 2 månader
Falukorvsgratän
av MrsC
över 2 månader
Pasta- och falu
av drfreon
över 2 månader