Gurkkanapé

Ett tilltugg som passar alla, även dem som inte äter kött och fisk. Lika god som vacker i all sin enkelhet. Går utmärkt att förbereda dagen innan.

30 st

Betyg (0 röster)
Antal personer
15 st
Gurkkanapé

Ingredienser

6 ägg
1 1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 dl vispgrädde
1 förpackning små gröna ärter, tinade (250 g)
2 gurkor, smala

Servering:
Mynta
1/2 tsk flingsalt
Nymald svartpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Vispa
samman ägg, salt, peppar och
vispgrädde. Klä en ugnssäker
form ca 20x25 cm med bakplåtspapper.

Blanda ner ärterna i omelettsmeten
och häll den i formen.
Grädda mitt i ugnen 15-20
min. Låt svalna. Förvara täckt
med plastfolie i kyl.

Skala gurkorna. Skär dem i
cm-tjocka skivor och lägg dem
på ett fat. Stansa ut rundlar lika
stora som gurkorna eller skär
fyrkantiga bitar. Lägg dem på
gurkskivorna.

Garnera med lite
färsk mynta och strö över flingsalt
och nymald peppar.
Visningar:
1297
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.