Gyllene persikostrudel

Struden är en österrikisk specialitet. Smördegen ska vara tunt utkavlad och höljet ska dölja de läckraste bär- och fruktfyllningar. Som i det här fallet - persika!

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6 bitar

Ingredienser

3 plattor fryst smördeg
2 msk mjölk

Fyllning:
1 burk persikor, ca 800 g
50 g mandelmassa
1 msk fruktspad från persikorna
1 tsk riven ingefära

Pensling:
1 äggula

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Tina smördegsplattorna. Lägg samman plattorna. Kavla ut smördegen till en platta, ca 40x40 cm, ev på en bakduk. Pensla degen med mjölk.

Gör fyllningen. Låt persikorna rinna av i ett durkslag eller en sil. Spara 1 msk av spadet.

Riv mandelmassan på ett rivjärn. Rör mandelmasserivet smidigt tillsammans med persikospadet. Smaka av med ingefära.

Bred ut mandelfyllningen i en rand, ca 10 cm bred, mitt på degplattan.

Skiva persikorna. Lägg persikoskivorna ovanpå mandelfyllningen.

Vik in degens sidor över fyllningen. Rulla eller vik ihop strudeln, gärna med hjälp av bakduken.

Lägg strudeln med skarven nedåt på en bakpappersklädd plåt. Pensla med uppvispad äggula.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Täck strudeln med folie eller bakplåtspapper om den blir mörk alldeles för snabbt.

Låt svalna på plåten. Skär sedan i ca 2 cm breda bitar.
Visningar:
705
Sparat:
3

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.