Gyllengula vaniljsnurror

Fyllda med en god vaniljkräm.

Betyg (1 röst)
Antal personer
Ca 16 st
Gyllengula vaniljsnurror

Ingredienser

50 g jäst
150 g smör( rumsvarmt)
1 dl mjölk
2 msk socker
2 ägg
Ca 7 dl mjöl

Fyllning:
75 g smör
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl marsankräm

Pensling:
1 uppvispat ägg

Garnering:
Florsocker

Gör så här

Smula jästen i en bunke.Smält smöret och häll i mjölken och värm till 37 grader.
Häll lite av degspadet över jästen så att det löser sig.
Tillsätt resten av degvätskan, socker, ägg och det mesta av mjölet. Arbeta samman en smidig deg.

Rör samman ingredienserna till fyllningen.

Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en rektangulär platta.
Bred över fyllningen och rulla ihop.
Skär rullen i ca 16 bitar. Lägg dem i bullformar på plåtar och pensla med uppvispat ägg.

Låt jäsa i ca 1 timme.

Grädda mitt i ugnen i 225-250 grader i ca 8-10 minuter.

Pudra över florsocker strax innan servering.
Visningar:
4377
Sparat:
91

LIKNANDE RECEPT

Kalljästa vanil
av Queenie
över 2 månader
Kanelbullar krä
över 2 månader
Vaniljsnurror m
över 2 månader
Vaniljsnurror m
av Fin
över 2 månader