Gyu don Biff med ris

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

300 g biff
2 mellanstora gula lökar
9 dl kokt ris

Buljongen:
3 dl dashibuljong
1 dl kikkomansoja
1½ msk sake
2 msk ingefärsjuice
1 dl socker
salt
svartpeppar

Redning:
1 msk maizenamjöl
1 msk vatten

Servering: 3 portionsskålar med höga kanter som rymmer ca 5 dl i volym

Dashi snabb & bra:
1 l vatten
10 cm konbu
1 fiskbuljongtärning

Gör så här

Börja med såsen. Koka upp dashi, soja, sake, socker och ingefärsjuice. Blanda maizenamjöl med vatten och häll redningen i såsen och rör runt. Dra kastrullen från spisen när såsen har en simmig konsistens. Smaka av med salt och peppar. Skiva biffen i tunna skivor. Skala och skiva löken i grova skivor. Börja med att steka köttet hastigt i en varm stekpanna, lyft det åt sidan och stek sedan löken tills den blir gyllenbrun. Lägg ner köttet och löken i såsen och låt det koka upp. Fördela det nykokta riset jämnt mellan skålarna. Toppa med sås och biff.

Dashi snabb & bra
Slå vattnet över konbubladet och tärningen. Värm sakta. Lyft bort konbubladet innan det börjar koka så buljongen inte blir besk. Sila av.
Visningar:
828
Sparat:
2

LIKNANDE RECEPT

Kycklinggratäng
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Supergod potati
över 2 månader
Mina barns gott
av Pomero
över 2 månader