Hälsingegryta

Vandringsrecept. Går att laga med oxfilé eller viltfilé också.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Fläskfilé, strimlad
5 vitlöksklyftor, pressade
2 dl créme fraiche
1 dl kantareller, förvällda
1 gräddädelost
2 ½ dl matlagningsgrädde
Margarin till stekning

Gör så här

Strimla och bryn filén. Lägg i vitlöken och kantareller och låt bryna med. Salta och peppra. Tillsätt créme fraiche och matlagningsgrädden. Smula ner ädelosten och låt koka i ca 5 minuter.
Red av om såsen blir för tunn.

Servera med klyftpotatis och vitlöksbröd.

Om du har färska kantareller så öka på mängden, jag utgick ifrån förvällda när jag skrev ner receptet.
Visningar:
1822
Sparat:
15

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE SÖKNINGAR