Hälsosamt långpannebröd

Gott matigt utflyksbröd!

Betyg (2 röster)
Antal personer
20 bitar

Ingredienser

Dag 1:
6 dl kokhett vatten,
1,5 dl rågkross
1,5 dl vetekross
1,5 dl linfrö
1,5 dl vetekli
1 pkt blå jäst.

Dag 2:
1 tsk salt,
2 dl keso
5 dl jummet vatten
ca 16 dl fullkornsvetemjöl
1 ägg
Vallmofrön
solrosfrön

Gör så här

Dag 1: Slå det heta vattnet över ingredienserna!Rör om, låt svalna! Rör ner 1 pkt jäst! Låt stå över natten!

Dag 2: Tillsätt salt, keso o vatten o det mesta av mjölet!
Arbeta ihop, låt degen vara lite kletig!
Lägg degen i bakpåtsklädd lågpanna! Sporra eller skär ca 20 rutor!
Jäs minst 30 min!
Pensla med ägg o strö på vallmofrön o solrosfrön!
Sätt in i nedre delen av ugnen 225 grader i 25 min.
Visningar:
1872
Sparat:
45

LIKNANDE RECEPT

Långpannebröd recept
Långpannebröd m..
över 2 månader
Långpannebröd
av ros
över 2 månader
Långpannebröd -
av ros
över 2 månader
Långpannerutor
av ros
över 2 månader
Långpannebröd
över 2 månader
Långpannebröd m
av Knarran
över 2 månader