Höstgryta med kyckling och kantareller

Vilka smaker! En fröjd för gommen.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 stor kyckling
300 g rensade kantareller
200 g rökt sidfläsk
1 gul lök
2 msk smör eller olivolja
2 msk hackad färsk rosmarin eller salvia
2 lagerblad
3,5 dl vitt vin
5 dl vatten + 2 msk koncentrerad kantarellfond, eller kycklingfond
4 msk maizenaredning
Salt och peppar efter smak

Gör så här

Skölj, torka av och stycka kycklingen i bitar. Bryn den runtom i en tjockbottnad gryta. Tärna fläsk och lök. Stek svampen först separat så att eventuell vätska kokar bort och tillsätt sedan fläsk och lök. Fräs tills allt börjar få lite färg. Blanda i det frästa med kycklingen i grytan. Tillsätt örter och lagerblad, vin, vatten och fond. Låt det sjuda i cirka 30 minuter tills kycklingköttet lossnar lätt från benen. Smaka av med salt och peppar och red av med maizena.
Servera med potatis.
Visningar:
6264
Sparat:
39

LIKNANDE RECEPT

Höstgryta recept
Mustig höstgryt..
över 2 månader
Kycklinggratäng..
över 2 månader
Guldgryta med k
över 2 månader
Höstgryta
av styvan
över 2 månader
Maya´s Höstgryt
av SDMaya
över 2 månader
Sydfransk lammf
över 2 månader