Höstig kycklinggryta.

Lite avancerad men mycket god....

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

12 potatisar
6 morötter
6 palsternackor
6 gulbetor
1 gul lök
rapsolja
8 urbenade kycklinglår eller cirka 450 g lårfilé
2 msk kycklingfond
1 1/2 l vatten
2 dl vitt vin
1 dl maltwhisky , t ex The Macallan Fine Oak 10 yo
1 knippa färsk timjan
hel svartpeppar
salt
2 msk smör
1 citron
1/2 kruka persilja
1/2 kruka basilika

Gör så här

Tvätta potatisen och rotsakerna. Skär dem i jämnstora bitar, dock ej för små. Hetta upp en gryta och tillsätt lite rapsolja. Fräs kycklingen tills den fått färg. Tillsätt kycklingfond, vatten och vin. Låt koka cirka fyra minuter, ta bort eventuellt skum med en soppslev eller liknande.

Sänk värmen, tillsätt rotsakerna samt potatisen och låt sjuda. Fyll på med vatten om vätskan inte täcker. Tillsätt whisky, ett knippe timjankvistar, fem svartpepparkorn och salt. Täck över grytan med lock och låt sjuda i en kvart eller tills grönsakerna är mjuka. Sila av buljongen i en skål.

Tillsätt smör, citronsaft, bladpersilja och basilika. Mixa buljongen med en stavmixer tills den får en härlig grön färg. Smaka av med salt och peppar och slå tillbaka den i grytan med kyckling och rotsaker. Servera rätten direkt ur grytan som ställs fram på bordet. Gärna tillsammans med ett gott bondbröd.
Visningar:
1707
Sparat:
7

LIKNANDE RECEPT

Kycklinggryta recept
Min goda kyckli
av lennali
över 2 månader
Krämig kyckling
av hannas
över 2 månader
Krämig lättlaga
över 2 månader
Ingelas smakrik
av mafia
över 2 månader
Smaskiga kyckli
över 2 månader