Höstkalops med svamp

Nör hösten knackar på dörren börjar grytornas tid, med svamp i smakar kalopsen dubbelt så god.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Ca 500 g benfria grytbytar av nötkött
Salt
Svartpeppar
2 msk vetemjöl
4 msk smör eller margarin
1-1½ rödlök
3-5 stötta enbär
5 dl buljong
1 liter blandsvamp eller små kantareller
1 dl grädde
Saften av ½ citron eller 2 msk portvin
1 dl finklippt persilja

Gör så här

Putsa köttet rent från hinnor och senor.

Blanda salt, peppar och mjöl i en plastpåse. Skaka köttbitarna däri tills de är helt täckta av mjöl.

Hetta upp hälften av matfettet i en stekgryta och bryn köttet runt om tills det fått vacker färg. Skala och hacka löken. Tillsätt den och enbären, rör om. Späd efterhand med buljongen. Låt grytan småputtra under lock ca 1½ timme eller tills köttet är mört när man sticker i det med en gaffel.

Rensa under tiden svampen. Låt den ånga av i torr, het stekpanna. Tillsätt resten av matfettet och grädden. Låt svampen puttra tills grädden kokat in. Rör ner svampen i grytan. Smaka av med citronsaft eller portvin.

Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor.
Visningar:
1231
Sparat:
20

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.