Hallon- och chilikladdkaka

Mycket läcker, rekommenderas varmt.

Betyg (0 röster)
Antal personer
12 st
Hallon- och chilikladdkaka

Ingredienser

Hasselnötsbotten:
350 g rostade hasselnötter, grovhackade
2,5 dl råsocker
120 g smör
0,4 dl vetemjöl

Hallon- och chilitryffel:
180 g mörk choklad, finhackad
180 g mjölkchoklad, finhackad
120 g hallon, frysta
2 röda chili, finhackad
1,9 dl grädde
150 g smör

Gör så här

Blanda alla ingredienser till hasselnötsbottnen och tryck ut i en form med löstagbar kant (cirka 20 cm i diameter).

Baka i ugn på 200 grader i cirka 10 minuter. Låt svalna.

Koka upp grädde, hallon och smör och chili – häll koket över den finhackade chokladen. Mixa tryffeln slät och häll den varm över hasselnötsbotten.

Ställ i kyl till nästa dag. Dekorera med hallon och chokladflagor
Visningar:
1596
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

Chilikladdkaka recept
Apelsinchilikla..
över 2 månader
Jordgubbs- och
över 2 månader
Chilikladdkaka
över 2 månader
Chilikladdkaka
över 2 månader