Hallon- och mandelkakor

Ibland måste man bara göra det enkelt för sig. De här små kakorna blir färdiga på 30 minuter. De lite sega godbitarna smakar bra med en klick glass.

Betyg (0 röster)
Antal personer
12 st

Ingredienser

1 dl sötmandel
1 msk mjöl
1 msk strösocker
1 dl råsocker
1 ägg + 2 äggulor
1 dl vispgrädde
Ca 5 dl hallon

Garnering:
Florsocker

Tillbehör:
12 aluminiumformar

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Skålla mandeln och ta bort skalet. Rosta mandeln torr i en panna.

Hacka mandeln fint eller mal den i en mandelkvarn.

Blanda samman mandel, mjöl, strösocker och råsocker. Rör ner ägg, äggulor och grädde.

Fyll smorda aluminiumformar till hälften med smet. Fördela sedan hallonen i formarna och tryck ner dem lite i smeten.

Grädda kakorna ca 10 minuter och servera dem genast. Pudra över florsocker och bjud gärna lite vaniljglass till.
Visningar:
580
Sparat:
3

LIKNANDE RECEPT

Mandelkakor recept
Superenkla chok..
av erajsko
över 2 månader
Mandelbollar me
av sajoh69
över 2 månader
Mjuk mandelkaka
över 2 månader
Mandelkaka
över 2 månader
Smarriga mandel
över 2 månader
Dubbla mandelka
av mafia
över 2 månader