Hallon créme caramel

En créme caramel går väl alltid ner.

Betyg (0 röster)
Hallon créme caramel

Ingredienser

4 dl vispgrädde
½ dl mjölk
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker med äkta vanilj
5 äggulor
3/4 dl socker
Hallon

Gör så här

Koka upp grädde, mjölk, 2 msk socker och vaniljsockret under omrörning.

Vispa äggulorna och 3/4 socker ljust och poröst. Vispa ner gräddblandningen i äggsmeten. Häll smeten i ugnsfasta portionsskålar och sätt dem i en långpanna. Häll kokande vatten på plåten.

Grädda i 150 grader till en krämig konsistens ca 1 - 1½ timme. Låt sedan svalna och skrapa bort ev. skum. Ställ i kylen, gärna under natten.

Vid servering; strö över ett rikligt lager med socker och grilla portionsformarna högt uppe i ugnen i 250 grader, tills dom fått gyllen brun färg, OBS passa noga det går fort ibland.

Täck varje form med hallon. Ät och bara njut.
Visningar:
1803
Sparat:
22

LIKNANDE RECEPT

Absolut bästa f
av Marre73
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av anenik
över 2 månader