Halloncheescake

Jag bara älskar cheescake

Betyg (8 röster)
Antal personer
10 st
Halloncheescake

Ingredienser

Botten:
400 g digestivekex , smulade
120 g smör , smält

Fyllning:
1 st citron , rasp
1 st vaniljstång , märgen
110 g strösocker
400 g färskost , BUKO Classic naturell rumstempererad
200 g Kesella
200 g crème fraiche , 34 %
150 g ägg

Jordgubbsspegel:
200 g jordgubbar
50 g hallon
250 g aprikossylt
2 g agar agar

Gör så här

2 tårtor
Botten
Blanda kex med smör. Dela upp massan i två ringar (20 cm i diameter och 4 cm höga). Platta till ordentligt och baka i ugn på 190° 11-14 min.

Fyllning
Knåda in citron och vanilj i socker. Lös upp färskosten med vanilj- och citronsockret. Tillsätt Kesella och crème fraiche. Blanda ner ägg i omgångar utan att det blir klumpar. Fyll upp massan i det förgräddade skalen. Baka i ugn på 150° i ca 35 min tills massan stannat.

Jordgubbsspegel
Mixa bär och sylt slät i matberedare. Koka försiktigt upp massan. Låt agar agar svälla i vatten, och vispa ner i massan, låt koka upp igen.

Montering
Jämna av cheesecaken med en kniv. Fyll spegeln varm på den välkylda cheesecaken. Ställ i kyl tills spegeln har stelnat. Skär försiktigt ut cheesecaken och dekorera med bär.
Visningar:
13204
Sparat:
273

LIKNANDE RECEPT

Halloncheescake recept
Smal hallonchee..
över 2 månader
Halloncheescake
över 2 månader
Halloncheescake
över 2 månader
Halloncheescake
av Bodil56
över 2 månader
Halloncheescake
över 2 månader
Halloncheescake
över 2 månader

LIKNANDE SÖKNINGAR