Hallonfyllda sommarbullar

Gott med lite hallon i

Betyg (2 röster)
Antal personer
Ca 40st

Ingredienser

50 g jäst
150 g smör eller margarin
4 dl mjölk
1 dl socker
½ tsk salt
1 krm hjorthornssalt
2 ägg
Ca 13 dl vetemjöl

Fyllning:
Ca 3 dl fast vaniljkräm
Färska eller frysta hallon

Pensling:
Smält smör
Strösocker

Gör så här

Smula ner jästen i en bunke. Smält matfettet, häll på mjölken och värm till 37 grader (fingervarmt). Häll mjölkblandningen över jästen och rör tills jästen har löst sig.

Tillsätt socker, salt, hjorthornssalt, äggen och det mesta av mjölet, arbeta degen tills den släpper bunkens kanter och är smidig och blank. Låt degen jäsa ca 40 minuter, övertäckt med bakhandduk.

Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda den och dela i ca 40 bitar, forma bitarna till bollar.

Kavla ut degbollarna till plattor, lägg en klick vaniljkräm och några hallon på varje platta. Vik ihop till ett "knyte" och nyp till skarven ordentligt. Lägg bullarna med skarven neråt på en bakpappersklädd plåt. Låt bullarna jäsa i ca 30 minuter.

Grädda i mitten av ugnen (250 grader) i ca 8 minuter. Låt bullarna kallna på galler under bakduk. Pensla dem sedan med smält smör och doppa dem i sockret.
Visningar:
1474
Sparat:
124

LIKNANDE RECEPT

Sommarbullar recept
Lyxiga sommarbu..
av tina62
över 2 månader
Vaniljbullar me
över 2 månader
Sommarbullar
av MrsC
över 2 månader
Sommarbullar me
av Queenie
över 2 månader
Mormors sommarb
av Fin
över 2 månader