Hallonglasspaj

Detta var väldigt gott tyckte barnen.

Betyg (2 röster)
Antal personer
8-10
Hallonglasspaj

Ingredienser

Pajskalet:
15 smulade digestivekex
125 g smält smör eller margarin
1/2 dl vit baksirap

Fyllningen:
1/2 l hallon
1 dl outspädd hallonsaft
1 dl florsocker
3 äggulor
1 burk kesella
2 dl vispgrädde

Garnering:
1/2 l hallon
citronmeliss

Gör så här

1. Blanda kexsmulorna, sirapen och det smälta matfettet. Tryck ut degen i en pajform.

2. Vispa äggulorna med florsockret tills det är vitt och pösigt.

3. Mosa hallonen. Blanda med hallonsaften och kesellan och blanda ner i äggsmeten.

4. Vispa grädden i en annan bunke. Vänd ner grädden i bärsmeten. Häll upp i pajskalet och ställ i frysen i minst 5 timmar.

5. Ta ut hallonpajen ca 30 minuter före serveringen. Garnera med hallon och citronmelissblad.
Visningar:
3265
Sparat:
117

LIKNANDE RECEPT

Hallonglasspaj
över 2 månader