Hallongrottor i ny tappning

Hallongrottor med färska bär och smält gelé är helt klart en uppgradering av ett redan väldigt bra recept!

Betyg (1 röst)
Antal personer
20 st

Ingredienser

200 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 liter färska hallon (eller hallonsylt)
1 dl smält röd eller svartvinbärsgelé

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Rör smör, socker och vaniljsocker poröst. Blanda mjölet med bakpulvret och tillsätt det. Arbeta ihop till en deg.
Rulla ut degen till en längd och dela den i 20 bitar. Rulla dem till kulor och lägg i småbrödsformar.

Gör en fördjupning i varje kaka (och lägg i en klick sylt). Grädda i mitten av ugnen cirka 12 minuter.

Använder du färska bär: Baka dem utan sylt och lägg sedan dit bären vid servering.

Smält gelén i en liten kastrull på spisen och pensla bären försiktigt.
Visningar:
1407
Sparat:
19

LIKNANDE RECEPT

Hallongrottor recept
Stora hallongro..
av bubba80
över 2 månader
Hallongrottor
över 2 månader
Hallongrottor m
av Bodil56
över 2 månader
Hallongrottor
av lennali
över 2 månader
Hallongrottor
av majamia
över 2 månader
Dumlegrottor
över 2 månader