Hallonmoussetårta

Hallonmoussetårta

Betyg (1 röst)
Antal personer
6-8
Hallonmoussetårta

Ingredienser

100 g smör
250 g digestivekex

Fyllning:
5 gelatinblad
400 g färska eller frysta hallon
2 msk citronsaft
3 dl florsocker
2 äggvitor
2 dl Vispgrädde

Dekoration:
Pensla lite smält gelé över eller
garnera med några färska

Gör så här

Smält smöret och mixa med digestivekex. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant. Blötlägg gelatinbladen och smält dem på svag värme. Mixa hallonen.

Vispa ihop hallonpuré, citronsaft och florsocker och rör ned de smälta gelatinbladen under vispning. Vispa grädden tjock. Vispa äggvitorna hårt. Vänd ned alltsammans i hallonpurén. Häll smeten i formen och låt stå kallt ett par timmar i kylen.
Visningar:
8090
Sparat:
135
Hallonmoussetår..
av bikbok
över 2 månader
Hallonmoussetår
av zonale
över 2 månader
Lyxig hallonmou..
över 2 månader
Choklad och hal
av Sajsa
över 2 månader
Hallonmoussetår
av kastela
över 2 månader