Hallonmoussetårta

Hallon, nötter, digestivkex och choklad, kan det bli godare? Denna tårta är dessutom enkel att göra - du behöver inte ens använda ugnen.

Betyg (0 röster)
Antal personer
6-8

Ingredienser

Botten:
100 g smör eller margarin
100 g (ca 7 st) digestivekex
½ dl hasselnötskärnor

Fyllning:
2 dl vispgrädde
2 dl kesella gourmet
½ dl florsocker
Ca 200 g halvtinade , frysta eller färska hallon

Garnering:
Ca 25 g ljus choklad
Ca 25 g mörk choklad

Gör så här

Börja med bottnen: Smält matfettet. Krossa kexen och hacka nötkärnorna, gärna i matberedare, men var för sig.

Blanda det smälta matfettet med kexkrosset och nöthacket.

Tryck ut massan i en pajform med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Se till att massan kommer upp 2-3 cm på kanten runt om.

Gör fyllningen. Vispa grädden hårt. Låt ev spad rinna av från kesellan.

Blanda kesellan med grädden och florsockret. Mosa hälften av hallonen lätt. Rör ner dem i fyllningen.

Täck bottnen med fyllningen. Garnera med de hela, sparade hallonen. Grovriv de båda chokladsorterna direkt över tårtan.

Lossa kanten på formen. Placera tårtan på ett fat och servera.
Visningar:
2850
Sparat:
23
Hallonmoussetår..
av bikbok
över 2 månader
Hallonmoussetår
av zonale
över 2 månader
Lyxig hallonmou..
över 2 månader
Hallonmoussetår
över 2 månader
Choklad och hal
av Sajsa
över 2 månader
Hallonmoussetår
av kastela
över 2 månader