hallonpaj med toscatäcke

denna paj gick hem hos mina barn.

Betyg (5 röster)
Antal personer
10-12 bita
hallonpaj med toscatäcke

Ingredienser

pajdeg:
125g margarin
4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 msk strösocker

toscasmet:
150 g sötmandel
100 g margarin
3/4 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk

fyllning:
2 dl färska eller frysta hallon
2 msk potatismjöl
2 msk strösocker

Gör så här

1, börja med pajdegen: smält margarinet och låt svalna.
blanda mjöl, bakpulver och socker i en bunke eller matberedare, tillsätt den smälta matfettet och arbeta samman till en deg.

2, tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter.
låt pajskalet stå kallt i 30 min. sätt ugnen på 200 grader.

3, gör toscasmeten: skålla och skala och skär mandeln i flisor. blanda matfett, socker, mjöl och mjölk i en kastrull.

4, låt blandningen sjuda under ständig omrörning på svag värme tills den tjocknar något, den får inte koka.
rör ner den flisade mandeln.

5, förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen tills det fått lite färg, ca 10 minuter.

6, rensa hallonen, fördela dem i pajskalet. om du använder frusna bär, ska de tina och rinna av väl.
strö över potatismjöl och socker.
bred på toscasmeten.

7, grädda hallonpajen mitt i ugnen ca 20 minuter, tills den fått fin färg.
servera den ljummen eller kall.
Visningar:
19936
Sparat:
554

LIKNANDE RECEPT

Hallonpaj med k
av ros
över 2 månader
Äppel-GI-paj
över 2 månader
Hallonpaj med v
över 2 månader
Hallonpaj med v
av ros
över 2 månader
Hallonpaj med f..
över 2 månader
Choklad och hal
över 2 månader