Hallonrutor

Kakor med rätt gamla anor. Men så är det också en bra sort och sättet att baka den på är praktiskt. Låt gärna degen vila på svalt ställe över natten innan den kavlas ut.

Betyg (0 röster)
Antal personer
60 st

Ingredienser

5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
200 g smör eller margarin
1 litet ägg
Smör eller margarin till plåten
Knappt 2 dl fast hallonsylt
1 ägg till pensling

Gör så här

Lägg mjölet på bakbordet. Lägg sockret, matfettet och ägget i mjölet. Hacka med kniv eller arbeta med fingertopparna ihop ingredienserna till en deg. Låt den vila ca 1½ timme på svalt ställe, eller över natten.

Kavla ut drygt hälften av degen till en rektangulär kaka, ca 40x30 cm. Rulla ihop kakan och flytta över och rulla ut den på lätt smord eller bakplåtspappersklädd plåt. Bred hallonsylt i ett jämnt lager över kakan.

Kavla ut resten av mördegen och sporra smala remsor av den. Ruta den syltbredda kakan med degremsorna. Pensla dessa med uppvispat ägg.

Grädda kakan ca 12 minuter i 175 grader tills den fått fin gulbrun färg. Låt den svalna på plåten och skär den sedan i rutor.
Visningar:
1736
Sparat:
32

LIKNANDE RECEPT

Hallonrutor recept
Hallonrutor med..
av lennali
över 2 månader
Hallonrutor
av timmele
över 2 månader
Hallonrutor med
av Bodil56
över 2 månader
Hallonrutor med
av zonale
över 2 månader
Hallonrutor med
över 2 månader
Hallonrutor..
av MrsC
över 2 månader