Hallontårta från Danmark

Detta recept kommer från Danmark på 40- talet. Receptet går utmärkt att laga till diabetiker. Byt ut socker mot sweet´n Low eller Suketter strö

Betyg (0 röster)
Antal personer
ca 10 bita

Ingredienser

3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
125 g smör eller margarin
1 ägg +
1 ägg
2 dl hallonsylt eller hallon

Tillbehör:
Lätt vispad grädde

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda vetemjöl, socker och bakpulver. Skiva smöret och finfördela det i mjölblandningen. Tillsätt 1 ägg. Arbeta ihop degen på bakbordet. Ta bort en fjärdedel av degen och lägg den åt sidan. Degen kan också göras i matberedare. Kavla ut degen och lägg den i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Bred ut hallonsylten. Kavla ut resten av degen. Ta med hjälp av sporre eller kniv ut längder. Lägg dem i ett vackert rutmönster på kakan. Pensla med ett lätt uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 20 minuter, eller tills kakan fått fin färg. Serveras med lätt vispad grädde
Visningar:
1728
Sparat:
7

LIKNANDE RECEPT

Hallontårta recept
Smarrig hallont..
av Dahlian
över 2 månader
Hallonpaj med v
av ros
över 2 månader
Hallonbägare
av MrsC
över 2 månader
Fransk hallontå
av Kricke
över 2 månader
Magdalenas hall
av tina62
över 2 månader
Fryst hallontår
av MrsC
över 2 månader