Hallontosca

Gud så gott!!

Betyg (2 röster)
Hallontosca

Ingredienser

100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk mjölk
100 g frysta hallon

Toscatäcke:
75 g smör eller margarin
3/4 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
75 g mandelspån

Garnering:
Ev. florsocker
Hallon

Gör så här

Ugn: 175°

Låt bären halvtina på hushållspapper. Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt det svalna.

Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda samman mjöl med bakpulver. Rör ner det växelvis med smöret i smeten.

Häll smeten i en välsmord och bröad form, gärna med löstagbar kant. Fördela hallonen över smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Gör under tiden toscatäcket.

Blanda samman alla ingredienserna i en kastrull. Värm massan under försiktig omrörning tills allt är blandat och har tjocknat. Bred glasyren över kakan. Ställ tillbaka kakan mitt i ugnen och grädda i ytterligare ca 12-15 minuter eller tills kakan har fin färg. Sikta eventuellt över lite florsocker och garnera kakan med hallon.
Visningar:
1306
Sparat:
35

LIKNANDE RECEPT

Hallontosca recept
Hallontoscaruto..
av lennali
över 2 månader
Hallontoscamuff
av Bodil56
över 2 månader
Hallontoscasnit
av Bodil56
över 2 månader

LIKNANDE SÖKNINGAR