Hallontryffelpaj

En undebar mäktig paj!

Betyg (1 röst)
Antal personer
8-10

Ingredienser

Pajdegen:
3 dl mjöl
150 gram smör
2 msk florsocker
3 msk kakao
1 äggula
2 tsk kallt vatten

Fyllningen:
1,5 dl tinade hallon (+ några att dekorera med ovanpå när pajen ska serveras)
2 dl vispgrädde
300 gram Marabou mjölkchoklad
75 gram smör

Gör så här

1. Blanda mjöl och smör i en bunke.
2. Blanda i florsocker och kakao. Häll ner äggulan och vatten och arbeta ihop degen.
3. Låt den vila i kylskåpet ca 30 minuter.
4. Smörj en pajform med löstagbar kant.
5. Kavla ut degen tunt och klä pajformen. Låt pajskalet stå kallt på nytt i 30 minuter.
6. Sätt ugnen på 200 grader.
7. Grädda pajskalet i ca 10 minuter (det ska inte tillbaka i ugnen sedan så grädda tills skalet ser “klart” ut). Låt det därefter svalna.

Så här gör du fyllningen:
1. Mixa hallonen med en mixer.
2. Värm hallonpurén med grädden i en kastrull så att det blandar sig.
3. Tag av kastrullen från spisen och blanda ner all choklad. Rör om tills det har smält.
4. Klicka ner smöret och rör om allt till en smet.
Häll fyllningen i pajskalet och låt pajen stå kallt över natten. Dekorera med hallon eller andra bär vid servering
Visningar:
1377
Sparat:
60

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE SÖKNINGAR