Halloumi - Fingerpiroger

Älskar dessa piroger

Betyg (0 röster)
Antal personer
20 st

Ingredienser

Deg:
1/2 kg vetemjöl
2 1/2 dl Fontana apelsinjuice
1 dl vatten
1 1/4 dl Fontana olivolja
1 tsk salt
1 tsk bakpulver

Fyllning:
250 g Fontana Halloumi (riven)
125 g riven cheddarost
1/2 dl färsk mynta , hackad
1 tsk bakpulver
3 ägg
1 vispat ägg för att pensla pirogerna
svartpeppar
sesamfrön

Gör så här

Deg:
Rör samman vetemjöl, bakpulver och salt. Tillsätt olivolja och blanda noga. Häll ner apelsinjuicen och därefter vatten, lite i taget. Låt degen vila i 20 minuter.

Fyllning:
Rör samman ingredienserna. Dela degen i lika stora delar. Kavla ut dem till en oval form. Fyll degen med ca 1 msk av fyllninen och tryck ihop längs kanten. Lägg pirogerna i en smord ugnsform och pensla med ett uppvispat ägg. Strö sesamfrö över och ställ in i ugnen i 225 grader i ca 20-25 minuter eller till dess att de får en gyllenbrun färg. Halloumi fingerpiroger passar perfekt till en buffé eller till kaffe eller te.
Visningar:
1127
Sparat:
28

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.