Halloumipanerad kycklingfilé med baslikarisotto och tomatsås

Super gott

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 kycklingfiléer på vardera ca 120 g
100 g riven Fontana Halloumi
2 ägg
2 msk vetemjöl
1 msk ströbröd
salt
peppar

Tomatsås:
1 klyfta vitlök , finhackad
1/2 gul lök , finhackad
1 morot , skuren i tunna skivor
1 burk hela tomater
5 basilikakvistar
Fontana olivolja
salt
peppar

Risotto:
6 dl avorioris
5 d vatten
1 dl vitt vin
1 schalottenlök , finhackad
1 msk smör
1 dl basilika , finhackad
2 dl matlagningsgrädde
1 dl riven parmesanost
salt
peppar

Gör så här

Tillagning av recept:
Rör samman vetemjöl, ströbröd, den rivna osten och ägg i en skål och krydda med salt och peppar. Panera kycklingfiléerna och stek dem till dess att de fått en gyllenbrun färg och flytta sedan över dem till ugnen i 10 minuter i 180 grader.
Tomatsås
Lägg vitlöken, löken och morötterna i en kastrull med olivolja och bryn dem till dess att de fått färg. Tillsätt tomaterna och basilikakvistarna, salta och peppra och låt sjuda i ca 30 minuter. Rör sedan såsen i mixer i några minuter.
Risotto
Fräs schalottenlöken i en kastrull med smör. Häll i riset, rör om och tillsätt vatten, vitt vin, salt, peppar och basilika. Låt sjuda på svag värme. När riset är klart rör ner matlagningsgrädde och parmesan och låt koka ihop.
Visningar:
1175
Sparat:
18

LIKNANDE RECEPT

Kycklingfilé recept
Bacon- och ostg..
av Cayene
över 2 månader
Nonna Annas sic..
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Underbar kyckli
av Marre73
över 2 månader
Makalös kycklin
av Marre73
över 2 månader