Halstade pilgrimsmusslor med tomat, purjolök och rom.

Servera på eller med toast.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-5

Ingredienser

2 tomater
1,5 dl mkt fint strimlad purjolök
1 msk smör
1,5 dl creme frache
1 msk vatten
80 g rom, ca
1 dl plockad körvel
Salt
Peppar
8 pilgrimsmusslor
1 msk rapsolja

Gör så här

Skålla och skala tomaterna, dela dem och tärna mkt fint.
Fräs purjon i smöret, tillsätt creme fraiche och vatten, rör om och koka upp. Blanda i tomaterna, rommen och körveln. Låt bli varmt utan att kokas, smaka av med salt och peppar.
Salta musslorna och halstra dem 1 min på varje sida i het panna med lite olja.
Lägg upp "röran" på assiett och lägg musslorna ovanpå. Dekorera ev med en liten kvist körvel och en liten citronbit.
Visningar:
869
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.