Halstrad gösfilé med rödbetssås

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

ca 700 g benfri fjällad gösfilé (med skinnet kvar)
1-1 1/2 tsk salt
olja till pensling
Rödbetssås:
ca 2 dl finskurna färska rödbetor
1 schalottenlök i bitar
1 grönsaksbuljongtärning + 2 dl vatten
1/2 dl crème fraiche
ca 75 g mjukt smör
1-1 1/2 msk ljus fransk senap
1/2 krm cayennepeppar
Tillbehör:
ca 1/2 dl grovklippt gräslök
nyriven pepparrot
kokt eller kokt pressad potatis

Gör så här

Börja med såsen: Skär rödbetor och lök i mindre bitar och koka dem mjuka tillsammans med grönsaksbuljongtärning och vatten ca 10 minuter. Slå allt i en matberedare och kör till en slät purésås. Koka upp såsen tillsammans med creme fraiche och vispa i det mjuka smöret klickvis. Smaksätt slutligen med senap och cayennepeppar och såsen är klar. Elda på grillen eller hetta upp en gjutjärnspanna eller grillpanna. Skär gösen i portionsbitar, krydda med salt och pensla lätt med olja. När du har maximal värme på grill eller panna, lägg på och halstra gösfiléerna med skinnsidan ner först, 2-3 minuter på varje sida beroende på värme och fiskens tjocklek. Fördela fisken på 4 tallrikar med såsen omkring, strö gräslöken över och toppa fisken med nyriven pepparrot. Bjud potatis till.
Visningar:
2389
Sparat:
7

LIKNANDE RECEPT

Rödbetssås recept
Isterbandspanna..
över 2 månader
Lättgravad lax
av lennali
över 2 månader
Stekt kycklingb
över 2 månader
Rödbetssås..
över 2 månader
Zucchinirullar
av Fin
över 2 månader
Rostad rödbetss
av Fin
över 2 månader