Halstrad löja

En tidig tillagningsmetod

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Löja eller sik
Saltlake 10% eller 1 dl salt och 9 dl vatten
Kokt potatis

Gör så här

Fisken rensas och får torka en stund.
Lägg fisken i ett halster eller på ett galler
och placera den nära glöden ej alltför nära.
Vänd efter ett tag , när fisken är vackert brun,
så är den färdig.
Doppa den i saltlaken en stund.
Om du halstrar annan fisk , så skall den saltas först
antingen genom att doppa i saltlake eller torrsaltat.
Torrsaltar gör så här , du strör på antingen grov eller
fin havssalt och låter fisken ligga och dra några timmar
gärna i en plastpåse som du tillsluter.
Man kan ha en fiskdressing till.
Smaklig måltid.
Obs. en uppmaning använd ej vitpeppar till sik eller ädelfisk
Visningar:
3192
Sparat:
4

LIKNANDE RECEPT

Buavärstingen (
av LillaJa
över 2 månader
Skagenbakelse
av Annlis
över 2 månader
Skaldjursspett
av ros
över 2 månader
Torskrygg med r..
av tina62
över 2 månader
Våf­fel­snit­ta
av MrsC
över 2 månader
Potatisflarn
av MrsC
över 2 månader