Hardangerläfsor

Tror farmors läfsor stammar från dessa sötsaker - slutresultatet är i stort sett detsamma. Smaskigt!!!!
OBS! 1kkp = ca 1½ dl.

Betyg (0 röster)
Antal personer
varierande

Ingredienser

½ l filmjölk
Drygt 1 kkp tjock grädde
2 kkp sirap
2 toppade msk hjorthornssalt
Vetemjöl till lagom deg

Fyllning:
Smör
Kanel

Gör så här

Blanda ingredienserna till en lagom tjock deg som inte kladdar vid utbakning.

Kavla till 26 cm runda kakor
.
Grädda i god ungsvärme 200 - 225 grader tills bröden är genomgräddade men fortfarande ljusa.

Låt svalna i fuktig duk.

Bred på smör och kanelblandning.

Vik kakan dubbel och skär i trekanter. Låt ligga i fuktig duk ett tag och förvara sedan i plastpåse.
Går att frysa.
Visningar:
2425
Sparat:
39

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE SÖKNINGAR