Hare med svampsås

Detta recept använder jag alltid när harjakten har varit lyckad.

Betyg (3 röster)
Antal personer
4-6

Ingredienser

1 hare
2 msk smör
2 morötter i skivor
1 gul lök i bitar
1 tsk salt
2 krm peppar
2 dl crème fraiche
1 dl vatten

Svampsås:
1-2 burk eller färska kantareller, champinjoner
3 msk smör
2 msk mjöl
1 1/2 dl buljong(vatten+tärning)
1 msk soja
Steksky
Salt
Peppar

Gör så här

Skär harköttet i små fina bitar, gärna tärningar.
Bryn det ordentligt och låt lök och morot steka med.
Strö på salt och kryddor. Blanda creme fraiche och vatten och häll i grytan.
Efterstek på svag värme utan lock i ca 30 minuter.

Ta upp köttet ur grytan och håll det varmt i tex. folie.
Sila skyn och använd den i svampsåsen. Ta upp lök och morot och spara till servering. Använd grytan till såsen.
Bryn svampen i smör i grytan och strö på mjölet,späd med buljong och steksky. Tillsätt soja, salt och peppar.
Låt såsen koka ett par minuter.

Servera med kokt potatis och en god sallad.
Visningar:
7440
Sparat:
53

LIKNANDE RECEPT

Svampsås recept
Fläskfilé med s..
över 2 månader
Köttfärslimpa p
av lennali
över 2 månader
Baconlindad flä
av Annafbg
över 2 månader
Tagliatelle med
över 2 månader
Kycklingfilé i
av Queenie
över 2 månader
Inbakad fläskfi
av larsivo
över 2 månader