Hargryta

Har inte själv provat då jag varken äter kanin eller hare, men jag vet dom som provat och säger att det är gott.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4-6

Ingredienser

1 välhängd hare (urtagen och flådd
1 liter lättmjölk
2 msk smör eller margarin
11/2-2 tsk salt
1 tsk fyra kryddor
2 lagerblad
1/2 tsk timjan
2 msk vetemjöl
4 dl buljong

Sås:
3 dl sky
1 msk vetemjöl
2 dl grädde
2 msk konjak

Gör så här

Lägg haren i mjölk över natten torka av den och stycka den i bitar.

Bryn köttet i matfettet i en stekgryta salta och krydda.
Häll så mycket mjöl över köttet i grytan att det mesta av fettet sugs upp tillsätt buljongen. Låt köttet eftersteka under lock på svag värme drygt 1 timma eller tills köttet är mört.

Tag upp köttbitarna ur grytan och håll dem varma. Sila skyn, rör ut mjölet till såsen i lite vatten och red av skyn låt såsen koka ca 5 minuter.

Tillsätt grädde och smaksätt med konjak
lägg tillbaka köttet i såsen och hetta upp det hela.

Serveras med kokt potatis rönnbärsgele eller vinbärsgele och gärna syltlök, syltade tomater samt grönsaker
Visningar:
2718
Sparat:
18

LIKNANDE RECEPT

Hargryta recept
Het hargryta me..
över 2 månader
Hargryta
av Bianca
över 2 månader
Hargryta med vi..
över 2 månader
Hargryta med pl
över 2 månader
Hargryta..
över 2 månader
Hargryta..
av einar05
över 2 månader