Harpaté till julbordet

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6

Ingredienser

500 g benfritt harkött
1½ tsk salt
2 ägg
1 dl vispgrädde
2 msk cognac eller madeira
2 tsk fransk ljus senap (Dijon)
3 vitlöksklyftor, pressade
½ tsk rosmarin
4 krossade enbär
½ tsk vitpeppar
½ dl hackad persilja
200 g bredbar leverpastej
smör till formen

Gör så här

Finfördela harköttet med kniven i matberedare eller mal det grovt i köttkvarn.
Blanda samman alla ingredienser utom pastejen till en jämn smet.
Skär pastejen i ca 1 cm stora kuber och blanda i den.
Packa smeten i en smörad avlång bakform och grädda i nedre delen av ugnen ca 40-50 minuter på 175 grader.
Låt patén svalna i formen.

Servera med lingon- och rönnbärssås.
Blanda lika delar rårörda lingon och rönnbärsgelé. Smaka av med lite färsk riven ingefära.
Visningar:
2324
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.