Harragu rödvinsmarinerad

Harstek med ben

Betyg (0 röster)
Antal personer
3-4

Ingredienser

ca 700 gr harstek
ca 150 gr bacon
2 gula lökar
smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 tsk paprika pulver
ca 100-150 gr kantareller
1 msk citronsaft
1 dl créme fraiché
ca 1/2 dl rörörda eller färska lingon

Marinad
3 dl rödvin
1 lagerblad
6 enbär
1 skivad gul lök

Gör så här

Gör så här:
Skär loss köttet från benen och skär det i tärningar. Blanda samman marinaden och lägg i köttbitarna. Täck skålen och låt stå kallt i ca 3 timmar. Ta upp köttet och torka av det.

Skala och hacka löken. Klipp baconskivorna i strimlor direkt ner i en stekpanna, tillsätt ev lite fett.
Bryn lök och kött tillsammans med bacon.
Lägg allt i en gryta, salt och krydda med peppar och paprikapulver.
Rör om och sila över marinaden.
Låt alltsammans koka på svag värme under lock tills köttet känns mört, 45 min - 1tim.
Rensa under tiden färska kantareller och dela dem i bitar om de är stora, konserverade går även bra men låt dem rinna av ordentligt.
Fräs dem i lite fett, droppa över citronsaften.
Blanda ner creme fraiche och lingon i grytan och smaksätt med salt och peppar om så behövs.
Strö kantarellerna i grytan strax före serveringen.

Servera med kokt potatis och sallad.
Visningar:
3697
Sparat:
6

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.