Hasselbackspotatis med ost

Dessa saftiga och goda hasselbackspotatisar är det perfekta tillbehöret. Rätten är enkel att laga och lätt att variera.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

10-12 jämnstora potatisar
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
2 msk smör eller margarin + matfett till formen
2 dl riven ost
1-2 kvistar färska örtkryddor, t.ex. timjan eller mejram

Gör så här

Skala, skölj och torka potatisen noga. Skåra den på längden i tunna skivor, men inte helt igenom. Värm ugnen till 175 grader.

Smörj en gratängform. Tryck ut potatisarna som solfjädrar i formen. Fördela matfett över potatisen. Salta och peppra.

Baka potatisen i ugnen tills den är nästan färdig. Riv osten och hacka örtkryddorna.

Ta ut formen ur ugnen och strö över osten. Grädda ytterligare 15 minuter tills osten har smält och potatisen fått en gyllenbrun yta. Strö över hackade örtkryddor och servera genast.
Visningar:
6881
Sparat:
174
Oxfilé med hass..
över 2 månader
Baconlindad flä
av Namnam1
över 2 månader
Smördegsinbakad..
av heanea
över 2 månader
Helstekt kalkon
av MrsC
över 2 månader
Fläskfilégratän
över 2 månader
Oxfilé Woronoff
över 2 månader