Hasselnöts- och chokladtryffelpaj

Hasselnöts- och chokladtryffelpaj

Betyg (0 röster)
Antal personer
10-12
Hasselnöts- och chokladtryffelpaj

Ingredienser

Pajdeg:
75 g smör
2 dl vetemjöl
2 msk strösocker
1 ägg

Fyllning:
2 ägg
1 dl strösocker
½ dl farinsocker
3 dl hasselnötter
1 msk vetemjöl

Tryffelglasyr:
75 g smör
100 g mörk choklad
3 msk kallt kaffe

Gör så här

Blanda samman alla ingredienser för hand eller i matberedare. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter, med löstagbar kant. Ställ den i kylen ca 15 minuter.

Sätt ugnen på 175°C. Nagga pajdegens botten med en gaffel. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

Vispa ägg, strö- och farinsocker pösigt. Finhacka nötterna eller kör dem i matberedare. Blanda äggvispet med nötter och vetemjöl.

Häll fyllningen i formen och grädda 25-30 minuter på nedersta falsen i ugnen. Låt pajen svalna.

Smält smör och choklad på svag värme i en kastrull. Blanda ner kaffet och häll alltsammans över pajen. Låt stelna. Servera eventuellt med vispad grädde.
Visningar:
1882
Sparat:
39

LIKNANDE RECEPT

Äggfri chokladt
av salmo
över 2 månader
Chokladtryffelp
av ros
över 2 månader
Chokladtryffelp
över 2 månader
Chokladtryffelp..
över 2 månader
Ljuvlig choklad
över 2 månader
Chokladtryffelp..
av Fin
över 2 månader