Hasselnöts- och havrebar

Knapriga nötter, fiberberikade havregryn, smör och socker ger en god och snabb energikick.

Betyg (0 röster)
Antal personer
14 bitar
Hasselnöts- och havrebar

Ingredienser

100 g hasselnötter
125 g smör
1 ½ dl råsocker
3 msk ljus sirap
3 dl fiberhavregryn
2 ½ dl havregryn
150 g ljus choklad
1 tsk smör

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Rosta hasselnötterna i torr het stekpanna 2-3 min. Gnugga av skalet i en handduk och hacka nötterna.

Smält smör, råsocker och sirap i en kastrull under omrörning till en tjock kolasmet. Ta av kastrullen från plattan och rör ner havregryn och hasselnötter.

Lägg bakplåtspapper i en form 25x20 cm. Smörj bakplåtspapperet och tryck ut massan på papperet. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna.

Smält chokladen och smöret på svag värme i en kastrull eller mikrovågsugn. Bred chokladen över kakan. Låt chokladen stelna något och skär den sedan i 14 bitar.
Visningar:
1778
Sparat:
22

LIKNANDE RECEPT

Powerbars
av gunar
över 2 månader
Hasselnöts- och
av tina62
över 2 månader
Havrebars
över 2 månader
Chocklad- och h
över 2 månader
Fruntimmerstårt
över 2 månader