Hasselnötsbullar

Stora härliga vetebullar med spännande fyllning av hasselnötter och kaffe.

Betyg (0 röster)
Antal personer
22-24 st

Ingredienser

Vetedeg:
50 g jäst för söta degar
150 g smör eller margarin
3 dl gräddmjölk
¾ dl strösocker eller vit sirap
½ tsk salt
1 ägg
ca 10 dl vetemjöl

Fyllning:
1 dl malda hasselnötter
¾ dl strösocker
2 tsk kaffepulver
1 äggvita

Pensling:
Uppvispat ägg

Garnering:
1 dl grovhackade hasselnötter

Gör så här

Smula sönder jästen. Smält fettet och tillsätt gräddmjölken. Värm blandning till 37 g. Lös jästen i degvätskan. Tillsätt socker eller sirap, salt, ägg och större delen av mjölet. Arbeta degen tills den släpper bunken, cirka 5 minuter. Låt degen jäsa under bakduk 20 minuter.

Fyllning: Blanda ingredienserna. Ta upp och arbeta igenom degen. Dela den och forma två längder. Dela varje längd i 11-12 bitar rulla bitarna till bullar. Gör en grop i varje bulle, fördela fyllningen i groparna. Nyp ihop degen över fyllningen. Låt jäsa dem övertäckta ca 20 minuter.
Pensla med ägg och strö grovhackade nötter över bullarna. Grädda mitt i ugnen 5-10 minuter
Visningar:
1187
Sparat:
6

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE SÖKNINGAR