Havre- och kanelrutor

De här rutorna faller nog dom vuxna mer i smaken än ex. barnen.

Betyg (0 röster)
Antal personer
--
Havre- och kanelrutor

Ingredienser

100 g smält margarin
3 dl socker
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
3 dl mjölk
1 ägg
7-8 dl vetemjöl

Strössel:
150 g smält margarin
3 dl havregryn
1,5 dl socker
3 tsk kanel

Gör så här

Smörj och bröa stora ugnsformen.

Gör strösslet först: Blanda havregryn, socker och kanel, smält margarinet och häll över de torra ingredienserna och blanda väl.

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen växelvis med mjölken i äggsmeten. Häll smeten i ugnsformen (rätt så tjock smet). Strö på strösslet över smeten.

Grädda i 200-225 grader i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.

Skär i rutor.
Visningar:
2375
Sparat:
16

LIKNANDE RECEPT

Valnöts- och ka
av Bodil56
över 2 månader
Mjuka kanelruto
av Gillsan
över 2 månader
Kanelrutor med
av Liliane
över 2 månader
Kavlade kanelru
av tina62
över 2 månader
Kanelrutor med
av Fin
över 2 månader
Knapriga kanelr
av Queenie
över 2 månader