Havrebröd

Lättbakat och jättegott!!

Betyg (0 röster)
Antal personer
2 limpor

Ingredienser

½ pkt jäst
5 dl vatten
2 tsk salt
2 msk olja
3 dl havregryn
1 dl krossat linfrö
9 - 10 dl vetemjöl

Gör så här

Rör ut jästen i lite av det kalla vattnet. Tillsätt resten av vattnet, salt, olja, havregryn och linfrö. Rör om och låt det svälla ca 15 min. Tillsätt vetemjölet men spara ca 1 dl till utbakning. Arbeta degen ca 5 min i maskin eller ca 10 min för hand. Strö över lite vetemjöl och låt jäsa övertäckt ca 1 timme.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda den smidig med resten av mjölet. Dela degen i 2 delar . Forma till runda eller ovala bröd. Lägg bröden på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa ca 30 min. Skåra brödern med en vass kniv. Mjöla ev. ytan.
Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i ca 25 min. Lägg bröden på galler att kallna utan bakduk.
Visningar:
5171
Sparat:
24

LIKNANDE RECEPT

Havrebröd recept
Havrebröd i ler..
över 2 månader
Havrebröd
över 2 månader
Havrebröd med s
av Luna
över 2 månader
Dinkel och havr
över 2 månader
Havrebröd med v
av jola16
över 2 månader
Krusbärspaj med
av tina62
över 2 månader